Според Атанасова премиерът не само не е решил спорните въпроси,

...
 Според Атанасова премиерът не само не е решил спорните въпроси,
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ДПС обявиха, че внасят проекторешения за приемане на френското предложение за вдигане на ветото на Северна Македония

 

Според Атанасова министър председателят освен не е решил противоречивите въпроси, а ги е задълбочил, заплашил е отбраната на българския народен интерес.

 

България няма да изпусне историческия миг и българските национални ползи ще бъдат предпазени, сподели Десислава Атанасова

Минути след гласуването на вота на недоверие ГЕРБ-СДС и ДПС обявиха, че внасят проекторешения за приемане на френското предложение за повдигане на ветото на Северна Македония за присъединение към Европейски Съюз.

България няма да изпусне историческия миг и българските национални ползи ще бъдат предпазени, сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, предава dunavmost.com.

Тя добави, че канят всички партии в Народното събрание, които са евроориентирани, да поддържат самодейността. Проектът ще бъде импортиран на следващия ден в деловодството на Народното събрание. Според ГЕРБ са нужни единствено дребни корекции по предлагането.

С бездействието си Петков заблуди Брюксел, Вашингтон, Скопие, че ще реши македонския въпрос, твърди тя.

Премиерът на България трябваше да има смелостта да се изправи пред българските гласоподаватели и да изрази мнението си по преговорната рамка, сподели още Десислава Атанасова.

Минути по-рано на ексклузивен брифинг в Народно събрание водачът на ДПС Мустафа Карадайъ съобщи, че към този момент са внесли такова проекторешение. Според него държавното управление е пречело на европейското бъдеще на Балканите.

Защо го направихме - от една година тези министри, чиято оставка приехме доскоро, и от половин година този кабинет, чийто вот на недоверие гласувахме, не направиха нищо в тази посока. По-скоро можем да кажем, че те се опитваха да пречат на този развой, като в Брюксел приказваха едно, а в България - друго, сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР